Kom med på Skvaller 27.1.2018! 

EBUF har bokat 30 biljetter till farsen Skvaller på AV-teatern lördagen den 27.1 kl. 15. Biljetterna kostar 15€ styck och betalas kontant på plats. Anmälan sker till Jonna Sundberg, jonna.sundberg@ebuf.org eller 040 510 3345, senast onsdag 17.1.2018.

"Vi befinner oss bland Helsingfors politiska, ekonomiska och sociala överklass. Närmare bestämt i borgmästarens vardagsrum. Hit kommer kommer några av stadens mer välbärgade par för att vara på en middagsbjudning som också är ett firande av borgmästarparets tioåriga bröllopsdag. Ett litet problem uppstår dock...”

I rollerna: Catarina" Jag vill gå hem" Diehl, Danielle "va har hon på sig!" Engström, Christian "Nu vill jag ha svar?" Holmström, Kim "Lugna ner dig lite nu" Lindström, Johannes "Å då sa Sauli" Nordberg, Gita " Här kommer vi med mumsfilibabba" Nylund, Tom "trodde att jag var betjänten" Pallas, Marie "jag har betalt barnvakt för den här kvällen" Rosenberg och Robin "allt är under kontroll" Sundberg.


Välkommen på Esbo Lucias kröningsfest 10.12 kl. 16

Foto: Ingemar Raukola

Kröningsfesten ordnas söndagen den 10 december kl. 16 på Carlberg i Gammelgård, Ungdomsvägen 10. Lokalarrangör är Gammelgård ungdoms och allmogeförening. 

Vi bjuder på kaffeservering, luciapyssel, uppträdanden, Esbo Lucia 2016 Olivia Sinnemaa och kröning av Esbo Lucia 2017 Saga Rekonen. Fritt inträde, men man får gärna lägga en slant eller sedel i luciainsamlingen.

Esbo luciainsamling går i år till förmån för Förbundet De Utvecklingsstördas Väl (FDUV), som arbetar för att svenskspråkiga personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga skall få en jämlik ställning i samhället samt service och stöd på sitt eget modersmål.

Varmt välkommen!


NSU-pris till Sussy och Jalle

På Nyländsk aftongala 2017 i Lovisa utdelades årets NSU pris. Sussy Räihä (HVA) korades till Årets Eldsjäl och Jalle Åkerlund (Fallåker) till Årets Veteran.

Årets Eldsjäl är en person som inspirerar och engagerar folk i sin omgivning, som aktivt får personer att delta. Sussy Räihä har i flera år varit ordförande för HVA och har under alla sina år som medlem jobbat troget för sin förening. Hon hittar på olika evenemang för barn och står själv i köket för att grädda våfflor och koka gröt eller soppa. Hon bemöter alla med ett leende och får alla att känna sej välkomna med i föreningen.

Årets Veteran är en person som under lång tid förtroget arbetat och slitit för sin förening. Jalle Åkerlund har varit ordförande för Fallåker UF i många år (1972-2006) och är fortfarande föreningens ekonomiansvariga. Han har stått på scen i bärande roller i mer än 1000 föreställningar på Fallåker Teater, som han också var med och grundade. Jalle är även Kyrkslätts Svenska Kulturförenings grundare och ordförande.

 

EBUF gratulerar pristagarna och stolt över att ha så driftiga personer i sin krets!

 Iwes avskedsfest 2.9.2017 på Fallåker

EBUFs verksamhetsledare sedan 1991, Ingegärd "Iwe" Ekström går i september i pension. För att fira Iwe ordnar EBUF en avskedsfest den 2.9.2017 på Fallåker kl. 13-17. Meddela gärna om ditt deltagande på förhand till mariaksjoroos@gmail.com. Välkomna!


EBUF startar fyra teaterklubbar hösten 2017

Kom med och ha det skoj i EBUFs teaterklubb!

Teaterklubben är avsedd för alla teaterintresserade. Vi kommer att lära oss teaterkonstens grunder med hjälp av lek och olika dramaövningar. Vi lär oss återberätta samt agera på scenen. Vi kommer att röra på oss och låta fantasin flöda.

Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Ledare: Petra Norrgård, utbildad dramainstruktör inom fysisk teater.

Alla fyra kurser ordnas i samarbete med Svenska Folkskolans Vänner.

Anmäl dig här.


Teaterklubb i Kungsgårdsskolan (åk 1-3) 

Teaterklubben ordnas på måndagarna kl. 13.45-15.30, 28.8-20.11.2017. 
12ggr/95 €. Syskonrabatt 10%.

Teaterklubb på Valhalla (åk 4-6), i samarbete med Esbo västra ungdomsförening och SFV. 

Teaterklubben ordnas måndagar kl. 16.15-17.45 i uf huset Valhalla i Köklax, 28.8-20.11.2017.
12ggr/95 €. Syskonrabatt 10%.

Teaterklubb i Bemböle skola(åk 1-2)

Onsdagar kl. 13.15-15.00, 30.8-22.11.2017.
12ggr/95 €. Syskonrabatt 10%

Teaterklubb i Bemböle skola (åk 3-4)

Torsdagar kl. 14.15-15.45, 31.8-30.11.2017.
10ggr/79 €. Syskonrabatt 10%

Frågor och kontakt: Esbobygdens ungdomsförbund rf – Martina Gardberg, 050 406 4244, martina.gardberg@ebuf.org


Jonna Sundberg ny kulturproducent på EBUF

Esbobygdens ungdomsförbund har valt fil.mag. Jonna Sundberg (40) till kulturproducent inom förbundet. Hennes huvudsakliga arbetsuppgifter blir produktionen av Finns sommarteaters föreställningar och genomförandet av Esbo Lucia.

Jonna Sundberg har tidigare jobbat som planerare av internationella ärenden och som teaterproducent på Teaterhögskolan. Hon har även arbetat på teater Viirus och Klockriketeatern. Hennes huvudämne vid HU var teatervetenskap, med engelsk filologi och nordiska språk som biämnen.

Jonna Sundberg har agerat både som skådespelare och producent/marknadsföringsansvarig på AV-teatern i Helsingfors och som skådespelare på Lurens sommarteater och Borgå Lillteater. Hon har också jobbat som pressansvarig för Hangö teaterträff. Hon är engagerad inom Visans Vänner i Helsingfors och till hennes hobbyer hör också fotografering och handarbete.

Jonna Sundberg har börjat sin anställning hos EBUF 15.8.2017 och jobbar nu ett par veckor tillsammans med förbundets nuvarande verksamhetsledare och producent Iwe Ekström, som efter 26 år på EBUF går i pension i höst.

Förbundets nuvarande  koordinator för ekonomi och verksamhet, pol.mag. Martina Gardberg, som jobbat på förbundet sedan hösten 2015, blir förbundets nya verksamhetsledare.

 


Finns sommarteater möter
demonregissören Fenix på Yle Arenan!

Nu kan ni på YLE/Arenan  följa med Yle x3m:s satsning på att följa finlandssvenska amatörteatrar bakom kulisserna!
Finns sommarteater är först ut!

Titta här så träffar du våra skådespelare på Finns och får också kika in bakom kulisserna.....

http://arenan.yle.fi/1-4172953

                                                                                                                          29.6.2017


Finns sommarteater spelar v. 26 sina sista Pelle Svanslös-föreställningar - endast fyra föreställningar återstår!
Boka DINA biljetter NU!


 

EBUF gav 2016- luciamedlen till SYLVA ry

EBUF höll vårmöte 30.3 på Logen i Gröndal och passade då på att avtacka Esbo Lucia 2016 Olivia Sinnemaa (t.h). Hon i sin tur fick överräcka beviset på det fina insamlingsresultatet, 6 381,60 euro i Esbon Lucia-insamlingen år 2016 till Marika Aro, verksamhetsledare för föreningen SYLVA ry. Föreningen kommer att använda de här lucia-pengarna till konstklubbar för cancerbarn vid våra finländska universitetssjukhus.

EBUF säger varmt tack till ER alla som deltog i Esbo Lucia-insamlingen senaste år och gav oss det bästa insamlingsresultatet någonsin!

31.3.2017


EBUF-Nytt 1.2017 är ute!

Läs alla nyheter också på nätet, via länken: http://ebuf.org/ebuf/ebuf_nytt/

DU som inte ännu är UF-medlem men ändå gärna skulle läsa EBUF-Nytt i pappersversion - DU kan prenumerera på tidningen för bara 15 euro per år. Då får Du 4 innehållsrika nummer direkt hem i din postlåda! Kontakta iwe.ekstrom(at)ebuf.org eller martina.gardberg(at)ebuf.org!


EBUF-reseträff 17.1 kl. 18 i Lagstad hembygdsgård

32 av de 38 resenärerna i EBUF:s sommarresa 2016 träffades 17.1 i Lagstad hembygdsgård i Esbo centrum för att titta på bilder från sommarens resa till Estland och för att njuta av lite god mat och goda vänners sällska. På träffen diskuterades också inkommande sommars resa som planeras gå till Bergslagen i Sverige.


PELLE SVANSLÖS lockade många unga

Finns sommarteater höll audition på söndag 15.1 inför sommarens uppsättning på Holmen i Köklax, som blir Pelle Svanslös. I auditionen deltog drygt 30 barn och ungdomar och ett 10-tal tonåringar och vuxna. De närvarande får besked inom ca 2 veckor,

Sommarteaterns premiär infaller i år 8 juni och 17 företällningar är planerade fram t.o.m. söndag 2 juli.

Biljetterna släpps i mars!

 
 
 

Tidigare år